Over BIA Bed


logo_bia_bed

BIA Bed, dát ligt pas lekker!
BIA Bed wordt gefabriceerd door het Zweedse BIA AB. Het ontwerp heeft zichzelf door de jaren bewezen als het meest comfortabele, hygiënische en gebruiksvriendelijke bed. Het model is tijdloos en doordacht. Het sterkste argument voor BIA Bed is dat het gewoon comfortabel ligt. Uw beste vriend of vriendin rust volledig uit en staat als herboren op, klaar voor actie!

BIA Bed achtergrond
Het eerste bed is in 1969 ontworpen door de Zweedse stoffeerder Bengt Asklöf voor zijn hond Bia. Het nieuws over Bia’s nieuwe slaapplaats verspreidde zich snel en er kwam steeds meer vraag voor dit bed. Bengt startte met de productie van het BIA Bed en vandaag de dag is het bedrijf nog steeds eigendom van de familie Asklöf. Er is geen ander bed op de markt met zoveel kwaliteiten als het BIA Bed. Lees hieronder wat voor kwaliteiten het BIA Bed zoal heeft.

BIA Bed kern
Een hond slaapt 12 tot 14 uur per dag, en een kat zelfs 16 uur. De rustplaats moet dus comfortabel en van hoogstaande kwaliteit zijn. De kern van alle BIA Bed bedden bestaat uit polyether. Deze vulling schuift niet en is de perfecte ondersteuning voor het lichaam tijdens het rusten. De opstaande rand beschermt tegen tocht en biedt extra comfort om de omgeving goed in de gaten te houden.

BIA Bed buitenhoes
De buitenhoes is gemaakt van freonvrij polyether, keurmerk Oeko Tex 100 klasse 1. Dit houdt in dat het materiaal is goedgekeurd voor direct contact met baby’s en kleine kinderen. Het hoogkwalitatieve kunstleer is vrij van giftig lood. Op dit materiaal krijgen parasieten zoals vlooien, mijten en teken geen kans om zich te hechten of te nestelen. Daarom is dit materiaal de beste keus ter voorkoming van huidproblemen bij huisdieren. Problemen met slijmbeurs ontstekingen (leggers) of ligplekken (dikke huid en haarverlies) worden veroorzaakt door liggen op een harde ondergrond. Deze problemen kan u voorkomen door uw dier een goede, ondersteunende ondergrond te bieden: een BIA Bed.

Geef vlooien, mijten en teken geen kans!
Vlooien, mijten en teken zitten graag in grove stof of plooien en vouwen. Het BIA Bed heeft geen plooien en vouwen. Door de kunstlederen hoes hebben de vlooien, teken en mijten geen plek om aan te hechten. Ook blijft de hoes heel schoon, waardoor er geen voeding voor de vlooien, teken en mijten op de hoes te vinden is. Het sprayen van een BIA Bed is niet nodig omdat het ongedierte nergens kan hechten! Het bed wordt door het doordachte ontwerp en materiaal keuze het meest hygiënische bed verkrijgbaar: BIA Bed.

BIA Bed uitvoeringen
BIA standaard is leverbaar in verschillende kleuren en maten. De kunstleder hoes is afritsbaar en los te bestellen: als uw interieur verandert, verandert het bed gewoon mee. BIA Bed heeft een lange historie en blijft in ontwikkeling. BIA Bed is ook in andere modellen verkrijgbaar: BIA Matras, BIA Ortho, BIA Outdoor en BIA Design.

Tips:
– Het is belangrijk om de juiste maat BIA Bed voor uw hond te kiezen. Vraag hiervoor deskundig advies van de verkoper of dierenarts;
– Vermijdt blootstelling aan direct zonlicht of een verwarmingsbron, zoals een radiator;
– Meerdere honden tezamen in één BIA Bed wordt ontraden;
– Als u een nieuwe hoes wilt kopen, controleer dan eerst de staat van de kern. Als de randen van de kern rond staan, of is beschadigd of doorgezakt, dan moet de kern worden vervangen. De hoes is niet geschikt om de kern bijeen te houden.

BIA Bed onderhoud:

Onderhoudstips voor de kunstleder hoesBia-reinigen
Alle BIA Bedden, met uitzondering van de BIA Outdoor, zijn gemaakt van freonvrij polyether, keurmerk Oeko Tex 100 klasse 1. Dit houdt in dat het materiaal is goedgekeurd voor direct contact met baby’s en kleine kinderen. Het hoogkwalitatieve kunstleer is vrij van giftig lood. Het kan worden afgenomen met een vochtige doek, eventueel met toevoeging van groene zeep en daarna worden afgedroogd met een droge doek voor het beste resultaat. Agressieve schoonmaakmiddelen worden ontraden omdat deze het kunstleder uitdrogen. Om uitdroging van het kunstleer te voorkomen, raden wij aan het BIA Bed niet in direct zonlicht te plaatsen of voor een CV radiator. Droog een natte hond of kat af voordat het in het BIA Bed gaat liggen, of gebruik een fleece hoes. De fleecehoes kan in de wasmachine, maar de kunstlederen hoes niet. Kunstleer zorgt ervoor dat vlooien, mijten en teken geen kans krijgen om te nestelen, dus anti-vlooienmiddel spuiten op het bed heeft geen nut.

Onderhoudstips voor de fleece hoes
We raden aan om de fleece hoes in de wasmachine te wassen op 40°C op het wolwasprogramma. Droog de fleecehoes in een wasdroger om het zacht en wollig te houden. Deze hoes mag wel worden behandeld met een anti vlooienmiddel, indien gewenst.

Onderhoudstips voor de outdoor hoes
De BIA Outdoorhoes kan worden afgenomen met een sop van groene zeep en een borstel. Hierna kan u het bed afspoelen met de tuinslang en in de buitenlucht laten drogen. Het bed droogt heel snel in de zon. Op een bewolkte dag kan het drogen langer duren. Ook kunt u de Outdoorhoes wassen in de wasmachine op een synthetisch programma op tenminste 80°C. Deze temperatuur is noodzakelijk om de stof waterafstotend te houden en hoeft u deze niet te impregneren na de wasbeurt. Gebruik geen wasverzachter. De Outdoorhoes kan ook worden gedroogd in de droger op max. 40°C.

BIA Bed speciale wensen
Het is mogelijk om een BIA Bed of Matras te bestellen volgens uw eigen ontwerp. Als u een bepaalde kleur of maat bed wilt dan kunnen wij dit doorspelen aan de fabriek in Valdemarsvik. Uw ontwerp wordt dan daar gerealiseerd, en met de eerstvolgende zending meegestuurd. Een design bed in een kleur, of juist meerdere kleuren, behoort ook tot de mogelijkheden. Prijzen kunnen wij u geven na overleg met de fabriek over het meerwerk. Schroom niet, misschien wordt uw ontwerp wel in de collectie opgenomen!

BIA Bed milieuverklaring
Het BIA Bed voldoet aan MILJÖ 4: de strenge milieuregelgeving in Zweden. Echter, milieu gaat ons allen aan het hart. Wij van BIA Bed zijn ons zeer bewust van de verantwoordelijkheid voor onze omgeving. Wij hebben de productie zo aangepast er niet of nauwelijks nadelige gevolgen zijn voor de omgeving. BIA Bed volgt de ontwikkelingen van nieuwe materialen die geschikt zijn voor hergebruik op de voet. In geval van nieuwe, milieuvriendelijkere ontwikkelingen passen wij onze producten zo snel mogelijk aan. Regelmatig herzien wij onze richtlijnen.

BIA Bed reclames
Bij normaal gebruik en het in acht nemen van de reinigingsvoorschriften, heeft u na de aankoop datum een jaar garantie op een BIA Bed. U zult begrijpen dat dit recht vervalt bij schade veroorzaakt door bijten. Uw BIA Bed leverancier is het eerste aanspreekpunt.

BIA Bed is een geregistreerd handelsmerk.