Over Nina Ottosson


Nina Ottosson activiteitspellen.Leuk én leerzaam!logo_nina_ottosson
Een activiteitspel van Nina Ottosson betekent samen puzzelen. Net als bij kleine kinderen, beginnen we bij huisdieren met het aanbieden van simpele spellen, die steeds iets moeilijker worden. Tijdens het puzzelen probeert het dier iets lekkers te bemachtigen. Ze kunnen dit krijgen door met hun neus te zoeken, maar ook door op te tillen, te schuiven of te trekken. Voor ieder huisdier en iedere baas zijn er spellen die té leuk zijn om te laten liggen. Het ene dier ontwikkelt zich snel en zal in staat zijn om moeilijke spellen te spelen, de ander houdt het simpel en heeft voldoende uitdaging in een simpel spel.

Waarom is het spelen met een activiteitspel belangrijk?
De originele activiteitspellen van Nina Ottosson zijn voor uw huisdier hetzelfde als denksport, puzzelen of braintraining voor u. Een geweldig leuk tijdverdrijf en plezier voor het huisdier samen met zijn baas. Maar het geeft nog veel meer! Het geeft drukke dieren rust en voldoening. Het helpt angst te overwinnen. Het helpt oudere dieren fit te blijven. Het zorgt voor afleiding en het helpt bij revalidatie na een ongeluk of een operatie.

Wat is het effect?
Het stimuleert alle zintuigen en laat de hersens flink werken. Daarnaast moet uw huisdier creatief zijn, want “hoe krijg ik dat brokje nu het snelst te pakken?” Hij moet zich concentreren en gaat volledig op in het spel. Voor de meeste dieren is 10-15 minuten per dag voldoende om hen geestelijk moe te maken en een voldaan gevoel te geven. Voor jonge dieren is minder dan 10 minuten meer dan voldoende.

Hoe moet het?
Echt puzzelen doe je bewust en geconcentreerd. Door te leren puzzelen en te werken aan zelfbeheersing, voorkomt u dat de spellen gesloopt worden, of dat uw huisdier gefrustreerd raakt. Berg het spel op als er te ruw met het spel word omgesprongen en probeer het een andere dag opnieuw. Laat het dier niet alleen met het spel want het spel is veel leuker door uw enthousiaste aanmoediging en u kunt er op toezien dat er niet op het spel of de accessoires wordt gekauwd.

Voor wie?
De activiteitspellen van Nina Ottosson zijn voor heel veel verschillende (huis-)dieren geschikt. Voor klein en groot, jong en oud, doof en blind. Hun geurenwereld is indrukwekkend en daarom vinden ze het werken met hun neus vaak het leukst. De spellen zijn uitsluitend geschikt voor (huis-)dieren. Het is niet geschikt voor (kleine) kinderen. Nina Ottosson activiteitspellen voor blije, slimme en zelfverzekerde (huis-)dieren, van jong tot oud!

Een zomerse traktatie
Van zowel de kunststof als de composiet spellen, zoals de Dog Smart, Dog Twister, Dog Casino en de Dog Tornado, kunt u de uitsparingen vullen met nat voer. Plaats het spel in de vriezer en biedt het spel aan op een warme zomerdag. Nu kan hij het voer als een ijsje eruit likken. Lekker en verfrissend!

Schoonmaaktips
Om het spel van je hond schoon en fris te houden adviseren wij om stromend warm water met een milde zeep te gebruiken. Spoel hierna het spel goed af met schoon water.

Nina Ottosson heeft haar eerste activiteitspelletje, de Dog Smart, ontworpen in 1993 omdat zij vond dat ze niet genoeg vrije tijd met haar twee honden kon doorbrengen na de geboorte van haar twee dochters. Ze had de beschikking over een werkplaats en ging aan de slag met hout. Hout is gemakkelijk te verwerken en in Zweden, het land van herkomst, is genoeg hout voor handen. Ze kreeg heel veel positieve reacties op haar spel van familie en vrienden en zo ontstond het idee om dit in grote aantallen te gaan produceren en verkopen. Ook ondervond ze dat ze op een constructieve manier met haar honden bezig kon zijn. De goede band die ze al met ze had werd nog verder verdiept. Haar honden waren na het spelen van het spel lekker moe en voldaan. Bij al haar spelletjes staat het plezier en de positieve ontwikkeling van uw hond voorop. Vervolgens heeft ze besloten Zoo Active Poducts op te richten om binnen haar bedrijf verder te kunnen gaan met het ontwikkelen en produceren van activiteitspelletjes waarna vele volgden. Nina Ottosson maakt producten om honden te stimuleren en te activeren. De bedoeling is om samen met uw hond een leuke en leerzame tijd te hebben: plezier samen met uw hond. U en uw hond zullen samen uitkijken naar het speelkwartiertje met een van de Nina Ottosson producten.

Hoe gaat het in zijn werk?
De hondenspellen zijn een uitdaging voor elk hondenbrein. Door de mentale uitdaging helpen spellen tegen verveling en verminderen negatief gedrag, zoals het slopen en stukbijten van spullen. Speel samen met je hond en leer hem om niet op het spel kauwen of om ermee te gooien. Geef duidelijke instructies om je hond te helpen hoe met het spel om te gaan. Dit is een belangrijk onderdeel van het leerproces. Samen spelen geeft de meeste lol. De spellen kunnen binnen- en buitenshuis gebruikt worden. De spellen zijn bedoeld om samen te spelen en niet om je hond alleen mee te laten. Berg na afloop het spel altijd op voor de volgende keer.
De producten zijn gebaseerd op het systeem van beloning en aandacht. U verstopt een lekkernij en uw hond wil het vinden. Als het lekkers gevonden is, is de oefening gelukt. De beloning volgt door het verkrijgen van het lekkers en de complimentjes van het baasje. Dit zal uw hond stimuleren om de volgende keer nog beter z’n best te doen. Per keer is 10-15 minuten voldoende. Uw hond moet het leuk blijven vinden, immers. Ook is de bedoeling van alle spelletjes dat u het samen met de hond speelt en dat u uw hond er niet alleen mee laat spelen. Als u voor de eerste keer gaat beginnen wordt geadviseerd om uw hond aan de riem te houden zodat u makkelijker kunt corrigeren en het enthousiasme van uw hond beter onder controle kunt houden. Later, als de hond wat meer gewend is, kan de riem af.

Materialen
Alle producten van Nina Ottosson staan voor originaliteit en kwaliteit waarbij gebruik wordt gemaakt van een superieure kwaliteit kunststof; gerecycled PP plastic en non toxisch. Het gebruikte composiet is een uniek materiaal dat de voordelen van zowel hout als kunststof combineert. Het is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en splintert niet. Het bestaat voor 50% uit gecertificeerd hout (dit houdt in dat gekapte bomen worden terug geplant zodat de aanslag op de natuur zoveel mogelijk wordt beperkt) en uit 50% gerecycled PP plastic.

Tips en trucs
•   Met behulp van de meeste kunststof spellen kunt u een naar voer smakend ijsje maken. Dit doet u door een beetje voer met water te vermengen en de gaten van het spel met dit mengsel te vullen. Dit geheel stopt u in de vriezer tot het bevroren is. Een lekkere verfrissing voor uw dier op warme dagen! Let op: alleen onder streng toezicht gebruiken.
•   Om de moeilijkheidsgraad van het spel te verhogen, kunt u het spel op een kruk of stoel plaatsen zodat het dier alleen met de neus moet werken. Dit is veel moeilijker omdat, op deze manier de poten niet gebruikt kunnen worden.
•   Het is voor een jonge hond gemakkelijker om commando’s te leren als apport, lig of zit tijdens het spelen van het spel samen met zijn baas.
•   De spellen verbeteren de relatie tussen baas en dier.
•   De spellen zijn tevens uitermate geschikt voor de oudere hond die nog geestelijk gezond is.
•   De spellen zijn leuk tijdens regenachtige dagen of wanneer u of uw hond ziek is.
•   De spellen kunnen worden gebruikt als een interactief voerbakje. Ideaal voor honden of katten die te snel eten.
•   Voor de slechte eter kan het spel een hulpmiddel zijn omdat hij moet werken voor zijn voer.
•   De Dog Smart is uitermate geschikt voor honden die moeite hebben met het leren van apporteren.
•   Test hoe slim of snel uw hond is door een wedstrijd te organiseren met andere honden. U kunt daarbij verschillende spellen gebruiken. Zo kunt u het hele spel met traktaties vullen en kijken hoe lang het duurt voordat hij alle snacks gevonden heeft. Probeer bijvoorbeeld de hond in twee minuten tijd zoveel mogelijk snacks te laten vinden en als de tijd verstreken is, telt u de overgebleven snacks. De hond met de minst overgebleven snacks is de winnaar! En denk eraan: laat uw hond niet alleen met het spel en laat hem niet op het spel bijten of kauwen. Leer uw hond op de juiste manier met het spel om te gaan.